ayahuasca

De effecten van Ayahuasca


De effecten van ayahuasca

Na het drinken van de thee kun je na +/- 30 min de eerste verschijnselen verwachten.

Dit kan een versnelde hartslag, verhoogde bloeddruk en lichaamstemperatuur zijn, maar ook het ervaren van kou en kan men ontzettend gaan gapen. Ook misselijkheid en overgeven zijn een mogelijkheid.

Het voelen en ervaren alsof je lichaam gescand wordt , dit door de spirit van Moeder ayahuasca.Moeder ayahuasca is als ware op onderzoek uit. Deze gevoelens en verschijnselen gaan over wanneer je jezelf toestaat om te ontspannen en je over te geven aan het proces. Een bewuste ademhaling kan je hierbij ondersteunen, zodat je reis kan beginnen.

De reis volgt door fysieke en geestelijke effecten.

Het fysieke effect tijdens de ayahuasca reis wordt la purga genoemd. Overgeven diarree, zweten en ongecontroleerde bewegingen, huilen en lachen zijn geen uitzonderingen.

Deze zuivering is volgens de sjamanen niet alleen fysiek, maar ook psychologisch en een spirituele zuivering van de ziel.

Het overgeven is iets wat vaak komt tijdens een ayahuasca ceremonie en is niets om je voor te schamen. Vanuit het westen gezien is overgeven een teken van zwakte en worden wij verwacht altijd sterk te zijn. In overige delen van de wereld is dit een teken van zuivering. 

Het hoeft niet zo te zijn dat het gebeurt, maar wanneer het wel gebeurt is dat dus alleen maar mooi.

Overgeven het woord geeft het al aan, overgeven aan het proces en aan alles wat moeder ayahuasca je aanreikt, en jij jezelf mag verlossen wat je niet meer dient.

Ook met diarree, is dat hetgeen dat je niet meer nodig hebt je lichaam mag verlaten.

Zie het als een diepe zuivering op alle niveaus.Na de zuivering nemen de hallucinerende en visionaire effecten van ayahuasca de overhand.

De geestelijke effecten van ayahuasca kunnen als intens en overweldigend worden ervaren. 

Visuele hallucinaties zijn zeer aannemelijk, waarbij je een ervaring kunt hebben, zoals een door op hoge snelheid van geometrische patronen te gaan, die continu van vorm en kleur veranderen. 

Ayahuasca is een psychoactief middel en opent ons onderbewuste waardoor we beter in contact komen met onze innerlijke wereld. Zij opent ons hart waardoor we liefde voelen voor de mensen om ons heen, het leven, maar minstens zo belangrijk de liefde voor ons zelf! 

Door de ayahuasca te drinken komen we in contact met ons hogere zelf en onze ziel en zo terecht in een superintelligentie. Hierdoor kunnen we heel anders gaan kijken naar onze emoties, gedragingen, herinneringen en onze relatie met het universum.

Het kan zich bovendien verder ontwikkelen tot het hebben van visioenen, mystieke verschijningen en spirituele openbaringen.

Ook kun je onverwerkte ervaringen, trauma’s en emoties uit je verleden, de kinderjaren, evenals een herbeleving van je geboorte kunnen naar boven komen. 

We hebben zo allemaal een pijnlichaam waar allerlei schokkende of teleurstellende ervaringen liggen opgeslagen. Deze bestaan gedeeltelijk uit bewuste herinneringen maar voor een groot deel ook uit onbewuste ervaringen.

Deze herinnering kunnen zelfs teruggaan naar onze prenatale tijd en liggen onverwerkt nog opgeslagen in ons pijnlichaam. Dit kan soms erg confronterend zijn en emotioneel, maar later als een bevrijdend iets ervaren worden.

Met ayahuasca beleven we deze ervaringen opnieuw en brengt dit weer in je bewustzijn vanuit het onderbewustzijn. Op deze manier kan het negatieve effect ervan uit je leven verdwijnen en plaats maken voor heling.

Maar niet alleen ervaringen uit je verleden kun je ervaren maar ook je ervaringen (her)beleven uit eerdere levens.

Bij het drinken van een grote hoeveelheid ayahuasca en het volledig kunnen overgeven aan de ervaring is het zelfs mogelijk om de zogenaamde ego dood te ervaren.

Deze intense ervaring wordt vaak omschreven als verlies van eigen identiteit en het gevoel te hebben samen te smelten met alles wat bestaat.

Een gehele ayahuasca reis heeft een duur van 2 tot 6 uur.