Therapie


Binnen de natuurgeneeskunde is ieder mens uniek en moet dan ook zo bekeken worden. Er wordt gewerkt volgens een holistische benadering (zienswijze) hierin zijn lichaam en geest met elkaar verbonden. Zowel mentaal, emotioneel, fysiek, sociaal als spiritueel. Al deze niveaus staan met elkaar in verbinding.

Bij Mundi Amor ga je opzoek naar de kern van je bestaan. Het opsporen van je blokkades, verkrijgen van inzichten en herkennen van de rode draad in je leven. Het biedt verlichting van fysieke en emotionele klachten. Balans zoeken zodat levensenergie weer kan stromen.

energetische behandelingen/healing

Via mijn handen of hele energie-lichaam worden blokkades opgespoord. Zo voel ik verschillende energetische lichamen, chakra’s en meridiaan punten. Door mijn intentie te leggen op wat de cliënt nodig heeft, wordt het zelfgenezend vermogen in gang gezet. Gifstoffen kunnen worden afgevoerd en blokkades kunnen worden opgeheven. Zo gaat energie weer stromen, verbindingen worden hersteld zodat klachten kunnen verminderen of worden opgelost.

Harmoniserende behandeling: Dit is een ontspannende en rustgevende behandeling, waarbij blokkades kunnen worden opgelost.

Integrerende behandeling: De intentie hiervan is om het levensdoel van de cliënt duidelijk te krijgen; dit doel wordt dan door mij gevisualiseerd en beschreven. Dit helpt de cliënt om zijn/haar levenspad te blijven volgen en lessen te leren.

Kwantum behandeling ( fysiek en mentaal): Dit is een diepgaande behandeling waarbij ik werk op cel niveau en waarbij ik de cliënt begeleid d.m.v. visualisaties om zo blokkades (pijn, obstakels) op te ruimen. Bij mentale benadering vertel ik mijn waarnemingen en laat ik de cliënt actief meewerken om zo het onbewuste bewust te laten worden en inzichten te laten verkrijgen.

Hersenhelften harmoniseren: Deze behandeling wordt gebruikt om de balans tussen gevoel en verstand (terug) te vinden en om ‘rust in het hoofd’ te creëren.

Het oversteken van het energetische lichaam is een meer diepgaande behandeling en ik gebruik deze alleen als de cliënt wat meer vertrouwd is aan energie en aan mij.

reading

Tijdens een reading wordt de energie van de cliënt gelezen en beschreven. Het doel hiervan is om meer inzicht in jezelf te verkrijgen. Een reading wordt meestal afgesloten met een healing om een proces te ondersteunen of af te ronden.

coaching

Hierbij worden zingeving en levenslessen van de cliënt besproken,men wordt hierbij geholpen om inzichten te verkrijgen om weer verder te kunnen met zijn/haar leven. Door het even ‘bij de hand nemen’ van de cliënt kan hij/zij vervolgens zelf weer verder.

kleurenpunctuur

volgens Peter Mandel

Ervaar hoe je dimensies toevoegt als je met licht en kleur werkt.

Kleurenpunctuur is een vorm van acupunctuur een internationale therapie, die in diverse landen over de wereld wordt toegepast door artsen en therapeuten. Licht therapie is zeer effectief  bij het herstellen van allerlei klachten. 

Denk hierbij aan zowel lichamelijke als geestelijke klachten zoals: maag / darmklachten, rugklachten , reumatische klachten, stress, burn-out, emotionele spanningen etc……


Acupunctuurpunten en reflexzones en andere gebieden op de huid zijn gevoelig voor licht en kleur. Met een speciale lichtpen wordt gekleurd licht op de huid ingestraald. De huid neemt deze impulsen op via cellen en energiebanen op en worden deze impulsen doorgegeven aan verschillende organen en fysiologische systemen. Door de juiste kleur op de juiste plaats te geven kunnen er diepgaande processen zowel op lichamelijk als psychisch niveau in gang worden gezet.

es-sense therapie

Dit is een behandelvorm waarin verschillende therapieën verweven zijn. Dit zijn EFT, Quantum, NLP, Energiewerk, Psychologie en Spiritualiteit.

Door middel van spiertesten kan er gekeken worden of er blokkades zijn en wordt er contact gemaakt met het onderbewuste van de cliënt, waar alle emoties en ervaringen van iemand zijn opgeslagen.

Door onverwerkte ervaringen kunnen bepaalde blokkades en patronen ontstaan, die met es-sense kunnen worden verwerkt. Hierdoor kan het onbewuste bewust gemaakt worden, zodat er weer harmonie kan ontstaan en men sterker in het leven gaat staan.

Bachbloesem therapie

Bachbloesem is een energetisch middel dat werkt op de gemoedstoestand en is een mooie aanvulling op andere therapieën. De bloesem wordt bepaald door een goed coaching gesprek, kinesiologie de zogezegde spiertesten of door de biosensor. De vloeibare plantenextracten werken positief in op de emoties.

Voorbeelden van dergelijke emoties zijn gebrek aan zelfvertrouwen, neerslachtigheid, stress, piekeren, over bezorgdheid en schuldgevoelens. Een Bachbloesem heeft de eigenschap om negatieve emoties om te buigen in hun positieve pool. Zo zal iemand met een minderwaardigheidsgevoel bij het innemen van een bepaalde bloesem terug in zichzelf geloven en met zelfvertrouwen de zaken aanpakken.