Body Remembers Trauma Therapie & Trauma Release Breathwork

Body Remembers Trauma Therapie (BRTT) & Trauma Release -Breathwork (TRB)

Body Remembers Trauma Therapie (BRTT)

Trauma

De term trauma wordt gebruikt wanneer iemand na een schokkende gebeurtenis blijft steken in gevoelens van angst, woede of eenzaamheid.  De gebeurtenis is in dat geval zo ongewoon, pijnlijk, schokkend of extreem dat het niet lukt om ermee om te gaan.

In ons leven krijgen we allemaal vroeg of laat te maken met trauma. Soms zijn we hier ons duidelijk bewust van, maar vaak ook niet. Onbewust dragen dit met ons mee. Het leven loopt dan niet zoals we zouden willen, maar kunnen we de precieze oorzaak daarvan niet achterhalen. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld geboortetrauma, voorouderlijk trauma of een zwangerschap.

Alles wat we meemaken in ons leven en wat niet verwerkt wordt, slaan we op in ons lichaam en dragen we met ons mee. Dit zal ervoor zorgen dat we ons mentaal en fysiek niet lekker voelen. Lichamelijke en mentale pijnen ontstaan welke uiteindelijk tot chronische klachten kunnen leiden zoals: angsten, stress, burn-out, depressie, verslavingen, slapeloosheid en vele andere gezondheidsproblemen.

Je lichaam weet alles, wat ons brein vergeet

Doordat trauma zich vastzet in het lichaam heeft praten alleen geen zin, hiermee los je het vastgezette trauma niet mee op.

Body Remembers Trauma Therapie biedt hierbij uitkomst.

Trauma kan ontstaan als we op een bepaald moment in ons leven willen vechten, vluchten maar nergens heen kunnen.  Ons zenuwstelsel raakt overweldigd en we kunnen onze lichamelijke instincten niet voltooien. Door vastgehouden spanningen kunnen er blokkades in het lichaam ontstaan die de doorstroom van levensenergie kunnen beperken. Dit kan leiden tot chronische spanningen die geen uitweg vinden en welke zich kunnen opslaan in onze spieren en bindweefsel. Deze kunnen uiteindelijk weer leiden tot eerdergenoemde klachten.

 Met Body Remembers Trauma Therapie komen de opgeslagen emoties/pijn vrij zodat de onderliggende klachten worden aangepakt.  Je gaat niet opzoek naar de dingen in het brein, maar werkt toe naar de onbewuste processen in je lichaam: er wordt ingespeeld op het lichaamsgeheugen. Door te trillen/ ontladen wat vastzit ontstaat er heling en kun je loslaten wat niet meer bij jou hoort.

Body Remembers Trauma Therapie is een manier om stress en spanningen uit je lichaam te krijgen. Met BRTT doe je bepaalde oefeningen die erop zijn gericht spanningen los te laten die je lichaam vasthoudt. Met deze therapie ondersteun je het natuurlijke mechanisme van je lichaam om jezelf terug te brengen naar je oorspronkelijke kalme, ontspannen staat.

Trauma Release Breathwork (TRB)

De adem is de poort naar jezelf

Trauma Release Breathwork is een poort naar het onderbewuste. Het is een krachtige en een natuurlijke methode waar je doormiddel van ademen trauma’s, onderdrukte emoties en gebeurtenissen kunt loslaten.

Je adem laat zien hoe je in het leven staat. Je adem is een grote levensbron en je energiestroom wordt voornamelijk bepaald door de manier waarop je ademt. Het losmaken van de volle kracht van je gevoel, leer je door opnieuw in contact te komen met je adem en deze bewust in te zetten of te gebruiken.

Trauma Release Breathwork is een overkoepelende term waarbij allerlei verschillende ademhalingstechnieken worden toegepast. Juist deze combinatie in TRB is een krachtige tool waarbij dieper naar onbewuste processen kan worden gegaan.  Veel klachten kunnen namelijk ontstaan of zelfs onderhouden worden door een slechte ademhaling.

Je komt met TRB vrij makkelijk bij de kern van de overtuigingen die je in het leven hebt opgedaan, maar ook bij gebeurtenissen uit het verleden waardoor jij nog geen ruimte hebt gehad om ze te verwerken. Denk hierbij aan gebeurtenissen uit je kindertijd, stukken doorgegeven van je ouders of vorige levens waar je geen herinnering meer aan hebt. Het kan zijn dat de diepgewortelde emoties, trauma’s of gebeurtenissen naar boven komen die je de kans geven om diep op te ruimen te releasen. Het kan ook een hele mooie reis zijn die je aan gaat. Je lichaam wordt door de ademsessie aangezet om te helen en meer in verbinding te komen met jezelf.

BRTT en TRB  zijn op zichzelf staande goede methodes om te ontladen van stress, spanning, trauma en andere emoties. Het toepassen van BRTT En TRB tezamen is een krachtige combinatie waarbij nog dieper naar onbewuste processen kan worden gegaan.

Een sessie BRTT & TRB duurt 3 á 4 uur. Kosten: €195,00

Losse sessie BRTT duurt 1,5 uur. Kosten: €100,00

Losse sessie TRB duur 1,5 á 2 uur. Kosten: €110,00