ayahuasca

Werking Ayahuasca


Werking Ayahuasca

Zoals eerder genoemd zien we vaak dat ayahuasca bestaat uit twee primaire ingrediënten.

Banisteriopsis en de Pychotria Viridis ook wel bekend als Chacruna.

De bladeren van de Chacruna bevatten hoeveelheden DMT (dimethyltryptamine).

DMT staat bekend als ‘het god molecuul’ en is de meest psychoactieve of geestverruimende stof die vooralsnog op onze aarde gevonden is.

Om deze psychoactieve of geestverruimende effecten te gaan ervaren is het echter niet voldoende om alleen de bladeren van de Chacruna tot je te nemen.

Ieder mens heeft in zijn maag een aantal enzymen die ervoor zorgen dat DMT wordt afgebroken voordat deze onze bloedbaan terechtkomt.

Door de afbraak van DMT kunnen mensen planten, groente en fruit eten, want ook verschillende van deze bevatten deze stof. DMT komt in vrijwel alle bomen en planten voor op onze aarde.

Het andere ingrediënt is de Banisteriopsis Caapi. Deze plant bevat een alkaloïden die ervoor zorgen dat precies die juiste enzymen in de maag tijdelijk worden uitgeschakeld. Hierdoor wordt de afbraak tijdelijk gepauzeerd en kan de DMT wel in ons lichaam worden opgenomen. 

Op deze manier zorgt de ene plant ervoor dat de andere plant actief wordt in het lichaam.

DMT werkt op een hele krachtige manier op de serotonine receptoren in onze hersenen, op een vergelijkbare wijze zoals ook te zien is bij andere psychedelische stoffen.