ayahuasca

Psilohuasca ceremonies


Psilohuasca ceremonies

Bij Mundi Amor geven we ceremonies op een traditionele, sjamanistische en therapeutische manier.  

In de psilohausca ceremonie werken we met twee krachtige heilige meesterplanten; een combinatie van de Banisteriopsis Caapi (ook wel de Ayahuasca liaan genoemd) en de Magic Truffels. De ceremonies worden bekrachtigd door het gebruik van stem, klank, fluit, trommel en de magisch helende icaro’s. 

De therapeutische en sjamanistische heilige meesterplanten worden door de eeuwen heen in verschillende religies en culturen gebruikt als medicijn en bewustzijnsverruimend middel. Deze entheogenen worden daar ook wel vertaald als ‘god in ons’ of ‘god onder ons’. 

Liederen en klanken

In de ceremonies en sjamanistische tradities wordt er gebruik gemaakt van klank en stem. Liederen en klanken zijn een belangrijk element voor alle inheemse volken. Dit stimuleert de weg naar het maken van een innerlijke reis, voor verbinding met moeder aarde en andere dimensies, zodat heling plaats kan vinden. 

Icaro’s zijn magische liederen of teksten die gezongen worden, fluisterend of gefloten door Shipibo sjamanen uit Peru. Ze zijn een krachtig communicatiemiddel met de geestenwereld. De icaro wordt gegeven aan de sjamaan door de spirit van de planten en dieren en de sjamaan gebruikt het om de geesten op te roepen voor genezing en bescherming voor de persoon die ayahuasca heeft gedronken. De icaro is de taal van de plant en de communicatie tussen sjamaan en plant. 

Een Psilohausca ceremonie

De Psilohausca thee bestaat uit twee meesterplanten die we al eerder hebben benoemd; Banisteriopsis Caapi en de Magic truffel.

De combinatie van deze twee meesterplanten zorgen ervoor dat deze veel inzichten en heling kunnen geven aan de persoon die de meesterplanten tot zich neemt. De planten samen zijn een zeer krachtige combinatie en zorgen voor een dieper en langer effect tot wel zo’n 8 tot 10 uur. 

De heilige plantenmeesters verruimen het bewustzijn waardoor er een bredere visie ontwikkeld wordt, uit het kleine denken stapt en helpen herinneren wie je werkelijk bent. Vanuit een nieuw perspectief wordt er inzicht in je leven gecreëerd, waardoor er een beter begrip ontwikkeld wordt en er acceptatie plaatsvindt van hoe de dingen in je leven zijn geweest. 

Effecten

De effecten van een ceremonie kunnen fysiek, emotioneel, en spiritueel zeer intens zijn.  Een ceremonie kan stukken omhoog halen die verdrongen zijn of ergens heel ver weg gestopt zijn omhoog halen en naar de oppervlakte brengen. Alles wat nog niet verwerkt is, wil en mag dan verwerkt worden en wat nog niet bewust is, mag bewust worden.