Cacao ceremonie

Ceremonieel cacao is een hartopener, het is een plant van de liefde. In de Maya- en Azteekse tradities In Midden en Zuid-Amerika, duizenden jaren geleden, werden cacao ceremonies gebruikt voor medicinale en spirituele doeleinden. Voor creatieve inspiratie en innerlijke ontwaking. Ceremonieel cacao wordt gebruikt als een hartopener in een heilig ritueel. Van tevoren wordt er een intentie neer gezet, wat een krachtig element is tijdens een ceremonie. Na het consumeren van de ceremoniële cacao kun je je verbinden met de liefdevolle energie in het lichaam.


Door verschillende tools in te zetten tijdens de ceremonie krijgt de cacao de ruimte om in beweging te gaan en zo in diepte haar werk te doen. Een cacao ceremonie doe je samen, in een heilige cirkel van veiligheid en verbondenheid en kun je verbinding met jezelf en elkaar aan te gaan.
Ceremonies kunnen in verschillende vormen worden gehouden bijvoorbeeld met meditatie, verbinden, delen, soundjourney of door de energie te laten bewegen d.m.v. dansen, zingen, ademen of een mengeling van deze.


Ceremonieel cacao kan niet vergeleken worden met gewone chocolade. De chocolade die wij kennen vanuit de winkel is veelal gemaakt van suiker, melk en cacao. Ceremonieel cacao wordt bereid van 100% pure rauwe cacao, gemalen cacaobonen, kruiden, een natuurlijke suiker (zoals dadels of kokosbloesemsuiker) en water of plantaardige melk (bijvoorbeeld amandelmelk). Ceremoniële cacao heeft een bittere en intense smaak en is van nature rijk aan ijzer, magnesium en vit B.


Door de grote hoeveelheden mineralen, magnesium en antioxidanten zal het lichaam ontspannen en je hart openen. De lagen die je (on)bewust om je hart hebt gelegd om jezelf te beschermen, worden langzaam verwijderd. Tijdens een ceremonie ondersteunt de cacao je en kun je op een innerlijke reis gaan om zo inzichten te ontvangen over je leven.

Voorbereiding
De dag voor de ceremonie raden wij aan geen alcohol of cafeïne te nuttigen en de maaltijden licht te houden, zodat je met een zuiver lichaam aan je ceremonie kunt beginnen. Op de dag van de ceremonie zelf begint een periode van 4 uur vasten, zodat het lichaam schoon is, zodat alle energie gebruikt kan worden voor het ontvangen van het medicijn (cacao).

Contra indicatie
Iedere vorm van medicatie even als het hebben van een hoge en lage bloeddruk kunnen op een contra indicatie wijzen. Bij twijfel neem even contact met ons op.

Check de agenda wanneer de volgende cacao ceremonie gepland staat. Mocht hij niet gepland staan en heb je wel interesse? Laat het ons weten!