Rutger Kuijken

Rutger


Stralende groet, en aangenaam! Ik ben Rutger en woon in het fijne Noord-Brabant.

Al sinds ik mij kan heugen heb ik een bijzondere band met de natuur en planten en al dat leeft. Ik voel de emoties en energieën van anderen en intuitief deed ik al handelingen die mij hebben gebracht waar ik nu ben.

In mijn vrije tijd werk ik graag met blote voeten in de tuin en dompel ik mijzelf onder in de wondere wereld van de natuur. Dit combineerde ik met natuurreligies zoals het sjamanisme maar ook de winti-cultuur.

Zelfstudie en mij laten sturen door wat mij wordt ingegeven heeft mij gebracht tot de dag van vandaag. Evenals impactvolle ontwikkelingen in mijn privéleven heeft mij doen besluiten om een langere reis te maken naar de amazone en te werken met plantmedicijnen in de jungle van Peru.

Eenmaal in Peru wist ik het zeker. Ik moet de kracht van de natuur én de mens gebruiken om mijn missie en dromen te verwezenlijken; de mens weer dichter in contact brengen met zichzelf en de natuur hiervoor in te zetten om mensen weer op hun pad te brengen en helpen. Dat doe ik met inzet van planten, geuren, muziek, zang en vibraties.

Na terugkomst werd mijn missie duidelijk en ben ik kruidengeneeskunde gaan studeren. Mijn missie is: om de balans tussen de natuur en mens te herstellen. Omdat wij nu leven in een tijd waarin wij nooit zo ver verwijderd zijn geweest van onze natuurlijke staat. Ik stel mij volledig in dienst van de planten en daar maak ik mij hard voor. Op natuurlijke wijze. 

Ik zie mijn eerdere lessen, kennis en intuïtie echt als een gave/middel om helend werk te mogen verrichten. Dat kan ik echter niet alleen doen, maar samen met cliënten, zodat er helend werk mag optreden.

Verder verdiep ik mij momenteel in een opleiding als psychodynamisch therapeut waarbij veel zaken aan bod komen die mij helpen om met mensen nog verder en dieper in hun proces te komen; lichaamswerk, ademwerk, innerlijk kind werk, werken aan trauma’s en meer.